This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Mr.Muthafukka, McGuyver en de Race-Eend gaan 88cc monteren!

369 Mr.Muthafukka, McGuyver en de Race-Eend gaan 88cc monteren! Geplaatst op: 2005-08-21 14:05:46 Gewijzigd op: 2005-08-22 07:55:29 Hits: 5152

Zo, dit was me het weekendje wel weer...
Eigenlijk begon het met plannen om het blok van Mr.Muthafukka een grote revisiebeurt te geven met in het achterhoofd van 50cc naar 88cc te gaan.

Dus vorig weekend eens begonnen met het blok te demonteren en te reinigen (Zie Afwasmachine avontuur) en deze Zaterdag begonnen met de eigenlijke revisiebeurt. We waren er al achter gekomen dat het niet meer zin had om deze 50cc set terug te monteren omdat de klepranden niet meer goed waren en de zuiger was ernstig beschadigd. Het coole was wel dat het nog wel draaide met dit systeem.

Onderdeel van de revisie was het herstellen van een gat in het carter die ontstaan is door een te lange bout in een van de gaten van de steppenbalk. Dit hebben we kunnen repareren met het nodige laswerk met speciaal aluminium lasdraad. Dit werkte slechts deels omdat het carter geen aluminium is, maar een lichtmetaal legering.

Klus geklaard en ik hoop dat het goed gehecht is anders hebben we er weer een probleemje uitdaging bij...

Tijd om de boel in elkaar te zetten en het werkplaatshandboek erbij te halen. Om verwarring en fouten te voorkomen hadden we onderdelen die bij elkaar hoorden apart van elkaar gehouden en dit had nu wel het voordeel dat het blok redelijk makkelijk in elkaar te zetten was. Dankzij McGuyver werkt de versnellingsbak nu beter en na de eerste twee carters in elkaar gezet te hebben waren we vergeten een O-ring te vervangen en dus kon de boel weer uit elkaar. 

Na die ring vervangen te hebben en de carters gemonteerd te hebben hadden we nog een lager over... gvdgvd... weer het carter uit elkaar... Dan denk je overal aan gedacht te hebben en heb je hel hele blok in elkaar gezet tot je er achter komt dat een 52mm cilinder een aanpassing nodig heeft in het carter. Om deze te kunnen monteren moet er een rand uit gefreesd worden. En dus moest het hele blok weer uit elkaar tot aan het laatste ringetje en lager.

Om goed te kunnen achterhalen waar het ruimteprobleem zit is de onderkant van de cilinder zwart gemaakt met een markerpen. Als je nu de cilinder in het carter duwt, dan zie je precies waar het gestifte gedeelte is beschadigd. Op die plaatsen moet er dus wat materiaal verwijderd worden.

Hehe, de cilinder is pas gemaakt en de dremel is oververhit geraakt en kapot. Lang leve dremels van een tientje!
Omdat er nu een grotere belasting is op het distributiekettinkje is er een zg. Heavy Duty ketting op gezet... die is zo'n 2mm breder dan een standaard ketting.

Kop gemonteerd en het MOEST gewoon nog ergens mis gaan natuurlijk... Ik was even vergeten bij een van de kleppen de zuigerveren te monteren. Lang verhaal, niet interessant! Dat probleem weer verholpen en eindelijk zat het spul dan helemaal in elkaar.

Vandaag het blok onder de SS gemonteerd en het was starten en lopen!! Jazeker, het spul van 4-stroke.net werkt als de bliksem. Nu is het nog even een kwestie van goed afstellen en blazen met die hap! Maar dat komt de volgende keer wel weer...

Please log in or register for free to comment!

Category: